Onze Ibu ♡

Image

Betsie werd op 23 september 1933 geboren in Malang (Indonesië). Zij had helaas geen onbezorgde jeugd door de Tweede Wereldoorlog en de naweeën ervan. In de jaren ’50 emigreerde zij samen met haar man en kind naar Nederland. Hier kwam haar vader vandaan en dit werd een nieuwe, frisse start voor het gezin op de Frederik van Dorpstraat in Amsterdam.
Eind jaren '60 begon Betsie vanuit haar keuken spekkoeken voor de buurt en de lokale toko te bakken. In eerste instantie bedoeld om haar inmiddels zeven kinderen te onderhouden, maar vrij snel daarna ook om buurtgenoten kennis te laten maken met spekkoek en de Indische cultuur. Liefkozend werd zij door de naaste omgeving, kinderen en uiteindelijk kleinkinderen Ibu genoemd.

'Ibu is Indonesisch voor moeder'



Image

Ibu's originele recept

Kleinzoon Ashley en vriendin Ramona hebben altijd al een passie voor koken gehad, dagelijks proberen zij nieuwe recepten uit. Na het overlijden van Ibu in 2016, zijn Ramona en Ashley de keuken ingedoken om Ibu’s originele spekkoek recept eigen te maken: het recept waar geen kunstmatige smaakversterkers, conserveringsmiddelen of andere onnodige stoffen aan zijn toegevoegd.
Na veel test- en proefsessies hebben wij aan de hand van Ibu’s originele spekkoek recept ook nieuwe smaken gecreëerd; spekkoek 2.0. Spekkoek bakken is een arbeidsintensief proces, waarbij de juiste samenstelling van ingrediënten voor de typische smaak van spekkoek zorgt.
Ibu is onze inspiratiebron en als eerbetoon aan haar laten wij Nederland kennis maken met Ibu Spekkoek.

'Oma Ibu is vereeuwigd in het logo van Ibu Spekkoek'




Image
 

-------------

 

Image