EEN SPEKKOEKJE VAN EIGEN DEEG

Iedere spekkoek wordt met passie gecreëerd, waarbij alle ingrediënten zorgvuldig worden bestudeerd, gewogen en met de hand door Ibu's recept worden verwerkt. Onze spekkoeken ondergaan een lang bakproces, doordat laag voor laag gebakken wordt.
WAT MAAKT IBU'S SPEKKOEK UNIEK?
Onze missie is simpel: Ibu's spekkoek op de (menu)kaart zetten. Dat doen wij door de spekkoek 2.0 te introduceren. Een traditionele spekkoek, maar dan in een modern jasje! Wij werken uitsluitend met pure ingrediënten en zijn voortdurend bezig met het creëren en bakken van heerlijke (nieuwe soorten) spekkoeken. Het originele recept van onze Ibu, welke uit de jaren '60 stamt, staat hierbij centraal.
Onze spekkoeken bevatten enkel pure ingrediënten, waarbij dus geen gebruik gemaakt wordt van kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen, stabilisatoren of smaakversterkers. De creatie van Ibu's spekkoek is een tijdrovend proces, waarin wij veel liefde stoppen. Net zoals onze Ibu dat vroeger altijd deed.

Vrij van palmolie

Bijna alle spekkoeken worden met palmolie of raapzaadolie gemaakt. Wij kiezen er bewust voor om enkel te werken met biologische kokosolie. Deze keuze kenmerkt de specifieke smaak van Ibu spekkoek.

Pure ingrediënten

Bij iedere creatie van een nieuwe soort spekkoek gaan wij terug naar de basis ingrediënten. Wij experimenteren, proeven, experimenteren opnieuw, proeven nogmaals en dat blijven wij herhalen tot wij het gouden recept hebben gevonden met pure ingrediënten.

Natuurlijke kleurstoffen

Iedere kleur in Ibu's spekkoek is van natuurlijke oorsprong. Synthetische kleurstoffen komen in Ibu's spekkoeken niet voor, daar wij uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen werken. In moeder natuur komen veel natuurlijke kleurstoffen voor, hetgeen wij zonde vinden wanneer wij daar geen gebruik van zouden maken.

Zonder E-nummers

Wij werken zo puur mogelijk en daardoor maken wij geen gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen, stabilisatoren, emulgatoren (verdikkingsmiddelen), rijsmiddelen en smaakversterkers . E-nummers komen dus niet voor in Ibu's spekkoeken.

Handgemaakt

Laag voor laag bakken wij Ibu's spekkoek en dat in bijna twee uur tijd! De creatie van Ibu's spekkoek is een tijdrovend proces, waarin wij veel liefde stoppen. Net zoals onze Ibu dat vroeger altijd deed.

Spekkoek 2.0

Onze missie is simpel: de spekkoek op de (menu)kaart zetten! Dat doen wij door continue liefde te stoppen in het bakken van onze spekkoeken. Uit deze liefde ontstaan ook de geboortes van nieuwe creaties spekkoeken.
VERSCHILLENDE SMAKEN & VORMEN
Naast de traditionele spekkoek creëren wij ook nieuwe smaken in verschillende vormen.
En dat bakken wij zoals oma Ibu dat deed: met pure ingrediënten en veel liefde.

the Original - Five Spices

Ambachtelijke spekkoek aan de hand van oma Ibu’s originele recept. Deze ‘’5-spices’’ spekkoek heeft een noot- en kruidachtige smaak met internationale, pure ingrediënten.

Ibu's Oogappeltje - Appel

Een verfrissende mix van zoetzure appels en Ibu's Original spekkoek-specerijen. Ibu’s Oogappeltje bevat stukjes appel en heeft een volle smeuïge smaak. Lekker met een toefje slagroom erop voor bij de koffie of als dessert.

Choco Manis - Cacao

Deze chocolade spekkoek is een hemelse combinatie van Ibu’s Original spekkoek-specerijen en cacao. De fluwelen Callebaut chocolade bovenlaag zorgt voor de finishing touch.

Pure Pandan - Pandanblad

Pandan spekkoek zoals het hoort te zijn: met gemalen pandanblad en Ibu’s Original spekkoek-specerijen.

Kopi Coffee – Koffie

Ben jij gek op spekkoek én koffie? Proef dan Ibu’s Kopi Coffee spekkoek: een mix van Ibu’s Original spekkoek-specerijen en zeer fijn gemalen koffie.

Stroberi - Aardbei

De Stroberi spekkoek is verfrissend van smaak en heeft door de stukjes aardbeien een heerlijke bite. Licht zoetig van smaak en minder machtig in vergelijking met the Original spekkoek.