EEN SPEKKOEKJE VAN EIGEN DEEG

Iedere spekkoek wordt met passie gecreëerd, waarbij alle ingrediënten zorgvuldig worden bestudeerd, gewogen en met de hand door Ibu's recept worden verwerkt. Onze spekkoeken ondergaan een lang bakproces, doordat laag voor laag gebakken wordt.
WAT MAAKT IBU'S SPEKKOEK UNIEK?
Onze missie is simpel: Ibu's spekkoek op de (menu)kaart zetten. Dat doen wij door de spekkoek 2.0 te introduceren. Een traditionele spekkoek, maar dan in een modern jasje! Wij werken uitsluitend met pure ingrediënten en zijn voortdurend bezig met het creëren en bakken van heerlijke (nieuwe soorten) spekkoeken. Het originele recept van onze Ibu, welke uit de jaren '60 stamt, staat hierbij centraal.
Onze spekkoeken bevatten enkel pure ingrediënten, waarbij dus geen gebruik gemaakt wordt van kunstmatige conserveringsmiddelen, kleurstoffen, stabilisatoren of smaakversterkers. De creatie van Ibu's spekkoek is een tijdrovend proces, waarin wij veel liefde stoppen. Net zoals onze Ibu dat vroeger altijd deed.

Vrij van palmolie

Bijna alle spekkoeken worden met palmolie of raapzaadolie gemaakt. Wij kiezen er bewust voor om enkel te werken met biologische kokosolie. Deze keuze kenmerkt de specifieke smaak van Ibu spekkoek.

Pure ingrediënten

Bij iedere creatie van een nieuwe soort spekkoek gaan wij terug naar de basis ingrediënten. Wij experimenteren, proeven, experimenteren opnieuw, proeven nogmaals en dat blijven wij herhalen tot wij het gouden recept hebben gevonden met pure ingrediënten.

Natuurlijke kleurstoffen

Iedere kleur in Ibu's spekkoek is van natuurlijke oorsprong. Synthetische kleurstoffen komen in Ibu's spekkoeken niet voor, daar wij uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen werken. In moeder natuur komen veel natuurlijke kleurstoffen voor, hetgeen wij zonde vinden wanneer wij daar geen gebruik van zouden maken.

Zonder E-nummers

Wij werken zo puur mogelijk en daardoor maken wij geen gebruik van kunstmatige conserveringsmiddelen, stabilisatoren, emulgatoren (verdikkingsmiddelen), rijsmiddelen en smaakversterkers . E-nummers komen dus niet voor in Ibu's spekkoeken.

Handgemaakt

Laag voor laag bakken wij Ibu's spekkoek en dat in bijna twee uur tijd! De creatie van Ibu's spekkoek is een tijdrovend proces, waarin wij veel liefde stoppen. Net zoals onze Ibu dat vroeger altijd deed.

Spekkoek 2.0

Onze missie is simpel: de spekkoek op de (menu)kaart zetten! Dat doen wij door continue liefde te stoppen in het bakken van onze spekkoeken. Uit deze liefde ontstaan ook de geboortes van nieuwe creaties spekkoeken.